Opći podatci

Župa Presvetog Srca Isusova
Kolodvorska 1
HR - 31325 ČEMINAC

Telefon/fax:
(+385) 031/756-125

E-mail:
zupa.ceminac@gmail.com

MBS: 1750658

OIB: 76351474564

IBAN:
HR05
2340 0091 1101 5640 9

 

 

11. NADBISKUPIJSKI KRIŽNI PUT ZA MLADE

U posljednjih nekoliko godina naša Nadbiskupija organizira u vrijeme korizme Križni put za mlade. Poučeni dobrim iskustvom u posljednjih deset godina i uvidjevši da mladi rado prihvaćaju ovakve oblike pobožnosti, potičemo Vas da se odazovete na Jedanaesti nadbiskupijski križni put za mlade.
Križni put održat će se 12. ožujka na relaciji Belišće – Beli Manastir čime nastavljamo ostvarivati cilj da pobožnošću Križnog puta, jednoga dana, obiđemo cijelu našu Nadbiskupiju.
Pozivamo sve mlade na ovaj Križni put, uz osnovne upute za sudjelovanje.
- Mladi će se kretati na relaciji dugoj 25 km: Belišće - Baranjsko Petrovo Selo - Petlovac- Beli Manastir.
- Dolazak i okupljanje je do 7,30 sati u dvorištu Župe sv. Josipa Radnika u Belišću.
- Euharistijsko slavlje održat će se u crkvi u 8 sati.
- Prijevoz mladih iz župe do Belišća, kao i iz Belog Manastira natrag, morat ćete sami organizirati.
- Molimo Vas da prilikom prijave imenujete predstavnika grupe koji će voditi brigu oko preuzimanja materijala i drugih potrebnih informacija u Belišću. Isto tako, predstavnik će biti odgovoran za svoju grupu tijekom hoda na Križnom putu.
- Svaki sudionik sa sobom treba ponijeti ručak od kuće, nešto za piće i samo najnužnije stvari jer, kako znamo, i najlakša stvar na dužem putu postaje najteža. Stvari obavezno treba nositi u ruksaku, jer je to najzgodnije i najpraktičnije. Treba izbjegavati nošenje stvari u vrećicama i u rukama, jer to stvara poteškoće u hodu. Dobro je ponijeti nešto za zaštitu od kiše i obući laganu obuću. Ne smije se nositi kazetofon, CD i MP3 player i slično, kao ni alkoholna pića.
- Na Križni put se ne mogu prijavljivati djeca iz osnovne škole. Ovo je križni put za mlade srednjoškolske dobi i starije. Osnovnoškolci će, Bogu hvala, imati vremena otići na buduće ovakve događaje.

Neće biti lako izdržati, prije svega, fizički napor. Oduševimo se za druženje pješačenjem, međusobno upoznavanje, radost, stjecanje novog iskustva, molitvu, ali isto tako budimo spremni na žrtvu, pokoru, korizmeno odricanje, strpljivost, post…, a posebno na žuljeve!

Prijave se primaju do 7. ožujka 2016.
Objavljeno  7. 2. 2016.
KRIŽNI PUT

U srijedu počinje korizma. Kroz korizmu se preporučuje sudjelovanje u zajedničkoj pobožnosti križnog puta, u Čemincu petkom u 17 sati, a u Kozarcu i Luču nedjeljom, pola sata prije mise.
Objavljeno  6. 2. 2016.
IZVANREDNA SVETA GODINA - JUBILEJ MILOSRĐA

Bulom Lice milosrđa papa Franjo najavio je Izvanredni jubilej milosrđa, koji je započeo 8. prosinca 2015., na spomen 50. obljetnice završetka Drugog vatikanskoga koncila, i trajat će do svetkovine Krista Kralja, 20. studenoga 2016.
Papa Franjo je svetu godinu započeo otvaranjem „vrata milosrđa“ i svečanim euharistijskim slavljem na svetkovinu Bezgrješnog začeća 8. prosinca 2015. u bazilici sv. Petra u Rimu. Mi smo kao mjesna Crkva prema predviđenim obredima, zajedno sa svim ostalim Crkvama po svijetu, otvorili vrata milosrđa u našoj katedrali – manjoj bazilici sv. Petra u Đakovu, u nedjelju 13. prosinca 2015..
Jubilejske oprosne crkve. Uz prvostolnu crkvu u Đakovu, jubilejskim oprosnim crkvama nadbiskup Hranić je odredio još: konkatedralu sv. Petra i Pavla u Osijeku, župnu crkvu i svetište Gospe od brze pomoći u Slavonskom Brodu te župnu i franjevačku crkvu sv. Filipa i Jakova u Vukovaru, kao i naša marijanska svetišta: Aljmaš, Dragotin, Ilaču i Šumanovce u dane velikih hodočašća, od predvečerja svetkovine Velike Gospe do blagdana Male Gospe. U tim će se crkvama moći, prema važećim odredbama o oprostima, u čitavom razdoblju Jubileja prigodom pojedinačnoga ili zajedničkoga pohoda zadobiti milost potpunoga oprosta. Isto vrijedi i za sve druge župne i javne samostanske crkve na dan svetkovine njihova Nebeskog zaštitnika.
Osobitu važnost u prigodi Jubileja milosrđa trebamo pokloniti sakramentu pomirenja. U godini Jubileja milosrđa posebno želimo istaknuti hodočašća svih naših župa u katedralu, koja u 2016. godini ujedno obilježava 150. obljetnicu početka gradnje. U tu svrhu predviđena su dekanatska hodočašća. Hodočašće Baranjskog dekanata predviđeno je 6. ožujka 2016.
Objavljeno  7. 12. 2015.
ŽUPNE KATEHEZE

Župne kateheze se održavaju subotom prema redovitom rasporedu. Prvopričesnici: Jagodnjak u 9, Kozarac u 10 i Čeminac u 11 sati. Krizmanici: Čeminac u 18 sati.
Objavljeno  13. 9. 2015.
EUHARISTIJSKO KLANJANJE

Održava se svakog prvog četvrtka u mjesecu poslije mise.
Objavljeno  20. 1. 2012.
RASPORED MISA

Nedjeljom: Kozarac u 9, Čeminac u 11, Luč u 16 sati.
Zadnje nedjelje u mjesecu: Jagodnjak u 9, Čeminac u 11 i Kozarac u 17 sati. Luč - anticipirana misa subotom u 16.
Radnim danima: Čeminac u 17,30 sati.
Eventualne izmjene u rasporedu bit će najavljene na nedjeljnim misama u župi.
Objavljeno  20. 1. 2012.
Content Management Powered by CuteNews
  

uređivanje

................................... ........................................................................................ ...................................................